تخم مرغ عسلی
مانند بسیاری از مواد غذایی دیگر ، تخم مرغ نیز حاوی مواد مغذی غنی میباشد . امروزه بسیاری از افراد ، بخصوص ورزشکاران ، فکر میکنند که خوردن تخم مرغ بصورت خام را بهتر میدانند .
نگرانی اصلی از خوردن تخم مرغ نیمه پخته و یا هر غذای خام دیگر ، آلودگی باکتریایی مثل سالمونلا است . باکتری سالمونلا شایعترین علت بیماری ناشی از مواد غذایی به شمار میرود .
مواد غذایی حاصله از مرغ و طیور ، مانند تخم مرغ ، یکی از منابع اصلی باکتری سالمونلا است . این باکتری در مرغ داری ها میتواند به راحتی از یک مرغ به مرغ دیگر انتقال پیدا کند .
در روند پخت با درجه حرارت مناسب این باکتری از بین میرود . اگر که سالمونلا وارد جریان خون افراد بشود احتمال مرگ فرد بسیار بالا میباشد .
به گزارش " واشنگتن پست " هرساله 142هزار آمریکایی به سالمونلا از راه مصرف تخم مرغ خام آلوده میشوند که حدود 30نفر از این افراد جان خود را از دست میدهند .
اگر چه احتمال آلودگی مرغ ها به سالمونلا خیلی کم است ولی با این وجود بهتر است که از هر خطر احتمالی هرچند کم ، جلوگیری کنیم .
مسئله دیگر در رابطه با تخم مرغ خام و یا نیمه پخته ، پروتئین آویدین میباشد . این پروتئین در تخم مرغ به ویتامین بیوتین متصل و مانع جذب آن میشود .
با پخت مناسب تخم مرغ این پروتئین تخریب شده و باعث آزاد شدن بیوتین میشود . نیاز روزانه ما به بیوتین حدود 30میکروگرم میباشد که با مصرف یک تخم مرغ متوسط پخته ، 25میکروگرم آن تامین میشود .
درباره این سایت